Header-Logo

Просмотр: книга

Последнее изменение: 19 марта 2009, 15:32

Ключевые слова родители, особый ребенок, инклюзия, адвокатирование / представление интересов
Автор/авторы Кавун Ю.М., Рибачук Ю.А., Софій Н.З.
Название Як досягти змін. Обстоювання інтересів дітей та громадської діяльності
Подзаголовок Посібник для батьків
Данные оригинала  
Переводчик  
Год издания 2004
Серия  
Издание  
Количество страниц 68
Язык Украинский
Издательство ВФ “Крок за кроком”
Страна Украина
Город Киев
ISBN  
Ссылка 1 http://www.ussf.kiev.ua/publications-ukr
Ссылка 2  
Аннотация Посібник адресовано батькам та іншим особам, аби розвинути їхні навички, необхідні для ефективної самоорганізації і обстоювання прав та інтересів своїх дітей у школах, де вони навчаються; у своїх громадах у міру того, як у них розвивається переконання і відчуття відповідальності під час реалізації своїх демократичних громадянських прав. Книжка містить основну інформацію про теорію та практику адвокатства, інформацію про інклюзивні загальноосвітні заклади та громадські організації, їхні рекомендації усім, хто займається захистом прав дітей з особливими потребами на якісну освіту; інформацію про міжнародні ресурси у галузі інклюзивної освіти. Посібник пропонує батькам та іншим зацікавленим громадянам конкретні ідеї, стратегії та етапи діяльності, які допомагають перетворити свої сподівання та мрії на реальність. Крім того, книга містить реальні життєві приклади обстоювання інтересів та інформацію про організації в Україні і за кордоном, що займаються обстоюванням прав дітей з особливими потребами на інклюзивну освіту.
Рецензия специалиста  
Содержание ПЕРЕДМОВА
ТЕРМІНОЛОГІЯ
ОСНОВНІ КРОКИ ПРОЦЕСУ АДВОКАТСТВА
РОЗДІЛ І. ЧОМУ ТРЕБА ДІЯТИ?
Коли вимогливість недоречна. — Наважтеся помріяти. — Чого я хочу досягти? — Оцініть потреби громади. — “Якщо хочеш узятись до роботи, то засукай рукави, а не сиди, склавши руки”. — Ваша роль у досягненні цілей. — Ваші здібності. — Чи робили ви вже це колись? — Застосування ваших умінь. — Чому батькам вдається добре обстоювати інтереси дітей. — Яку користь отримують від вашої діяльності ваша родина і громада.
РОЗДІЛ ІІ. З ЧОГО ПОЧАТИ?
Етапи обстоювання інтересів. — Крок 1: Окресліть свою мету, тобто те, чого хочете досягти. — Крок 2: Ще раз обміркуйте свою мету. — Крок 3: Збір фактів. — Крок 4: Виробити стратегії коротко- і довготривалої діяльності. — Крок 5: Визначення ключових уповноважених осіб. — Самостійні заходи.
РОЗДІЛ ІІІ. ЗВЕРТАННЯ ДО ІНШИХ ЛЮДЕЙ ТА ЇХ ЗАЛУЧЕННЯ
Чи потрібна мені підтримка? — Яку користь приносить залучення інших людей? —Куди мені звернутися за підтримкою? — Означте вашу проблему. — Використайте громадські інформаційні засоби. — Використовуйте громадські ресурси. — Намагайтеся співпрацювати з групами, які діють у вашій громаді. — Що робити, якщо немає жодної організації?
РОЗДІЛ IV. ФОРМУВАННЯ РОБОЧИХ ГРУП
Крок 1: Знайти інших учасників, які приєдналися б до вашої справи. — Крок 2: Організовувати і успішно проводити збори. — Попередня підготовка до продуктивних зборів. — Розробіть порядок денний. — Познайомтесь один з одним. — Установіть регламент. — Заплануйте наступні збори. — Крок 3: Обрати лідерів. — Які якості потрібні для лідерства?
РОЗДІЛ V. ПРОВЕДЕННЯ ЗАХОДІВ ЗА ДОПОМОГОЮ РОБОЧИХ ГРУП
Створення коаліцій. — Крок 5: Розробка плану дій. — Розподіліть обов’язки. — Оцініть ресурси. — Розподіліть час, аби досягти коротко- та довготермінових цілей. — Ведіть документацію своєї роботи. — Оцініть свою роботу. — Крок 6: Поширювати та популяризувати результати роботи вашої групи. — Адвокатство та засоби масової інформації. — Прес-реліз. — Інтерв’ю.
РОЗДІЛ VІ. ПІДТРИМКА АКТИВНОСТІ І ВІДЗНАЧЕННЯ ДОСЯГНЕНЬ
Як зберегти цілісність групи? — Збереження організаційної структури. — Збереження цілісності групи.— Діалог з владою у процесі адвокатства.
БАТЬКИ-ЗАХИСНИКИ ПРАВ СВОЇХ ДІТЕЙ
ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ФОНД “КРОК ЗА КРОКОМ”
МІЖНАРОДНІ ДОКУМЕНТИ
РЕСУРСНІ МІЖНАРОДНІ ОРГАНІЗАЦІЇ
Доступность Всеукраинский фонд “Крок за кроком”, ул. Пушкинская, 9, оф.4. 01034, Киев.Тел./факс (044) 235 11 36. E-mail: admin@ussf.kiev.ua. Веб-страница: www.ussf.kiev.ua
Информативность  
Современность  
Практичность  
Комментарий  
Добавить в закладки

===================================

0 примечания к публикации


    еще никакие примечания зарегистрированный



фамилия*
имя
Примечание*
Email *
Homepage
телефон
Код к надежности*
 
vionlink comments by vision impress